Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op langlauf.startpagina.nl

Langlaufbestemmingen bereikbaar per trein

  • Bart

    Deze winter willen we eens gaan kijken of langlaufen wat voor ons is.

    We zoeken een bestemming die bereikbaar is per trein in Duitsland/Oostenrijk/Frankrijk of Zwitserland.

    Mogelijkheden tot deelname aan lessen ter plekke zou meegenomen zijn, want we

    weten niet of de paar lessen die we in Gouda willen gaan volgen voldoende zijn.

    Wie heeft er een tip ?

  • Gerda

    Verschillende plaatsen in Oostenrijk zijn met de trein bereikbaar. Kijk eens op de site van de Oostenrijkse trein : www.oebb.at voor een planning.

    Rondom mijn huis beginnen de diverse langlaufloipes. Ook de trein stopt in Saalfelden. Allen wij liggen wel wat afgelegen ( 4 km) van centrum e.d. Er stopt wel een bus om de hoek die o.a. naar Leogang gaat en naar het centrum van Saalfelden. Hier van daan heb je dan mogelijkheden om bv. naar Zell am See te gaan of Maria Alm.

    Als je dit niet afschrikt en je juist de rust zoekt : kijk eens op de site :

    www.haus-hochkoenigblick.at

    Misschien is het wel wat voor jullie, voor komende winter 7 dagen boeken, 6 dagen betalen en geen bijkomende kosten voor eindschoonmaak en toeristenbelasting.

  • KCdB

    Een goede bestemming voor (beginnende) langlaufers is het gebied rondom de Achensee. Vooral het plaatsje Pertisau moet ik hierbij noemen, vanuit positieve jarenlange ervaringen. Het gebied rondom de Achensee is niet direct per trein bereikbaar, maar de stad Jenbach heeft wel een station. Dat is niet zo ver van de Achensee vandaan. De meeste touroperators hebben een keur van bestemmingen, hotels en gasthofen rondom de Achensee. Zij bieden ook de mogelijkheden om per trein naar een station te reizen waarbij vervoer naar de eindbestemming dan meestal makkelijk te regelen is.

    Ook het gebied rond Seefeld is een aanrader voor langlaufers. Seefeld zelf is wellicht wat mondain, maar de plaatsjes er direct in de buurt vallen heel erg mee. Seefeld zelf is per trein bereikbaar en als je iets meer te besteden hebt is ook dit een heel leuke bestemming, zeker voor langlaufers, en met heel veel overige mogelijkheden als langlaufen alleen.

    Ik hoop dat je wat aan deze suggesties hebt.

  • John en Carolina Stevens

    Hallo Bart,

    Als je nog geen bestemming in Duitsland gevonden hebt om te langlaufen kijk dan eens op www.zum-fliegenden-hollaender.com er bestaat de mogelijkheid om in combinatie met tenminste 1 overnachting in een pension een speciaal treintarief te krijgen (VEEL KORTING), vervoer naar de skischool waar ook langlauflessen gegeven worden is geen probleem, het vervoer is bij ons in Zwiesel gratis, tenminste met een gastenkaart.

    Veel plezier bij het langlaufen en wellicht tot ziens

  • bogaert hedwige

    graag langlaufgebieden per trein bereikbaar