Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op langlauf.startpagina.nl

lengte langlaufski

 • Anonymous avatar

  wat is de juiste lengte van de skis

 • Anonymous avatar

  Beste Henk.

  Lengte van langlaufski's is meestal ca. 2 meter. Moderne langlaufski's zijn vaak wat korter, zo'n 1,6 - 1,8 meter. Lengte is echter niet zo bepalend, maar uw gewicht is meer bepalend voor het aanschaffen van langlaufski's, dit i.v.m. de veerzaamheid / buigzaamheid van de ski's. Let hier meer op als op de uiteindelijke lengte. Gaat u met uw auto naar het langlaufgebied, heb er dan wel erg in dat langlaufski's wel (schuin) in uw auto passen. Langlaufski's op het dak van uw auto vervoeren is niet ideaal en ze passen ook niet altijd in een dakkoffer.

  Uit uw vraag begrijp ik dat u waarschijnlijk een beginnend langlaufer bent. Persoonlijk zou ik niet de eerste keer een geheel nieuwe set ski's en schoenen aanschaffen. Het langlaufen valt u misschien wel tegen, dan zit u meteen met hoge kosten voor niets. Een eerste keer is huren ter plaatse misschien een optie, hoewel een week huren soms meer kost als 2e hands een setje in Nederland aan te schaffen. Kijk zo eind november / december eens op Marktplaats.nl. Aanbod genoeg. Let wel op wat u koopt. Let vooral op de bindingen van de schoenen op de ski's. Daar zijn vele soorten in. Hoe recenter de ski's, hoe makkelijker de bindingen. Een zeer belangrijk punt in de praktijk, zeker voor beginners.

  Wilt u toch nieuw aanschaffen? Maak gebruik van het feit dat u in de hele EU producten mag aanschaffen. Een zeer goed en goedkoop adres is de Duitse firma Globetrotter. U kunt gewoon via internet zoeken en bestellen bij deze firma. Internetadres: www. globetrotter.de. Ze hebben een buitengewoon grote keuze in o.a. langlaufski's, bijbehorende schoenen, gespecialiseerde boeken over langlaufen en omgevingen, overige sportartikelen, kleding, etc. etc. Puur merkartikelen, dus geen rommel die ze verkopen (Duitse degelijkheid). Maar het grote voordeel is dat ze leuke totaalpakketten aanbieden met aantrekkelijke kortingen. Dit kan u tot 50% schelen op prijzen die hier en daar in Nederland gerekend worden. Maar het grootste voordeel is toch wel de enorm grote keuze die ze hebben. Bestellen is er gemakkelijk en veilig. Ze hanteren de zgn. “Wehkamp” formule, dus niet goed, binnen 8 dagen terugsturen. Maar bent u een keer in de buurt, dan kunt u ook een keer een filiaal bezoeken. In ieder geval zit er een vestiging in Keulen (ben ik zelf geweest) maar ook in Bonn zit er een filiaal van deze firma. Verdwaal niet in hun winkels, want ze zijn erg groot, maar het is wel erg leuk om er eens een bezoekje te brengen.

  Een uitgebreid antwoord uit de praktijk, ik hoop dat u er iets aan heeft en er uw voordeel mee kan doen. Veel succes met uw keuzes.

  Klaas.

 • Anonymous avatar

  Hallo,

  Een fantastische optie. www.globetrotter.de Kende ik nog niet. Wist wel er in Duitsland veel meer mogelijkheden moesten zijn. Enorm bedankt. Ben met name geïnteresseerd in waxmethodes. Ik heb Fisher SCS ski's zonder schubben, zgn no-wax sk's. Maar die moet je wel waxen. wist ik veel. Ging als een Cocker Spaniel over de piste.

 • Anonymous avatar

  Opzettelijk TRAGE skis zijn rond de 1m60 voor mensen van grofweg 60-100kg. Er worden allerlei hippe namen aan meegegeven, maar die skis zijn uiteindelijk gewoon bedoeld om traag te zijn, ondanks hoogwaardige constructie.

  Als snelheid niet boeit, is inderdaad vooral spanning belangrijk. Bij klassieke skis het grip-oppervlak. Bij een (te) slappe ski is er nomaal zat grip. Ik had kalssiekers van 2m10 die te slap waren voor mijn gewicht. Sleepten als een gek, maar ik kon er bij wijze van spreken vertikaal zonder stokken mee door de sporen omhoog. Feitelijk onhandige Pipo-schoenen van 2m10.

  Veel mensen zijn bangig op afdalingen. Ik behoor daar ook toe, al gaat het steeds beter. Als mensen het bij vlakke loipes zouden laten, zouden lange, snelle skis, hardsckikke fijn zijn om mee te lopen.

 • Anonymous avatar

  Peter, kijk eens naar Start Griptape. Soort schuurpapier dat je op je skis taped, ipv al dat gedoe met kickwax.

  Niks werkt altijd en overal en eeuwig, en een profi waxjob op profi skis is altijd het beste, maar ik lees goede berichten over grip tape. Ik zit te twijfelen tussen schubbenski's en waxskis met grip tape voor mijn eerste behoorlijke klassieke latten. Met waxbare skis kun je nog veel kanten op. Zo lees ik zelfs dat men het afzetgedeelde opstroeft met bv schuren en dan afvlammen, skis worden dan zogenaamde hairies.

  Het is jammer dat zo'n toffe sport qua preparatie weinig simpeler is dan Formule 1.

 • Anonymous avatar

  Hallo allemaal,

  Ja, ik ben ook in het bezit van Fisher SCS skating langlaufers. Moeten top-ski's zijn. Dit zijn inderdaad zgn. No-Wax ski's.

  Wist ik veel. Nieuw gekocht. In januari naar het Engadin, Zwiterland geweest.

  Kwam geen meter vooruit. Een uur les genomen. Geen verbetering. Ploegde gelijk een Cocker Spaniel over de piste. Na twee dagen zwaar de pest in gestopt.

  Ik informeren. Vroeg een vriendelijke Zwitserse verkoper of ik mijn latten ook waxte? Nee, het zijn toch NO-WAX ski's? Iedere ski moet gewaxt worden, dus ook skatingski's.

  Dat kan prima met Toko Grip en Glide. Het heeft een spons en de was wordt gelijkmatig verdeeld.

  Nog steeds last van een slijmbeursontsteking in mijn rechterschouder.

  Dit keer naar Oostenrijk. Moet een Eldorado zijn voor langlaufers. En dit keer ga ik echt glijden. Skaten dus.

  Veel plezier ermee.

  Peter Meulenbeld.